Adam, który wcześniej nie trenował pływania, rozpoczął przygotowania w lipcu 2013 roku. Wystartuje na Helu i popłynie w kierunku plaży głównej w Gdyni. W chłodnej wodzie Zatoki Puckiej spędzi 6 – 8 godzin. Finał zaplanowany jest na weekend, bo kiedy wejdzie do wody zależy od warunków atmosferycznych. W morskiej przeprawie towarzyszyć będzie Adamowi łódź pomocnicza, a w niej, m.in.: trener, lekarz i nawigator. Wszyscy, którzy kibicują Adamowi wyczekiwać go będą na plaży głównej w Gdyni, około godz. 17.00. Na profilu facebookowym ‪Swim For A Dream można śledzić na bieżąco przygotowania do finału przedsięwzięcia. Poprzez ‪Swim For A Dream Adam Jerzykowski chce upamiętnić swojego Dziadka – Mariana – oraz zebrać pieniądze na wsparcie działalności: Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Fundacji Gajusz i Fundacji MG13 czyli fundacji Marcina Gortata. Łódzka Caritas przeznaczy przekazane przez Adama Jerzykowskiego pieniądze na poprawę infrastruktury Ośrodka Rehabilitacyjno-Wypoczynkowego Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Drzewocinach dla osób niepełnosprawnych.

11009178_461602360666709_8922449594678404200_n

Akcję można wspierać finansowo poprzez: