Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach organizuje 12 października br. (środa) XVI Edycję Koncertu Integracyjnego „Ten Sam Świat”. Odbędzie się on o godz.: 10:00 w sali Centrum Kultury i Sztuki im. Andrzeja Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce w Siedlcach.

Koncertowi przyświeca hasło: „Kto Ty jesteś? Polak mały”, które wpisuje się w obchody 1050-lecia Chrztu Polski.

Honorowy patronat nad wydarzeniem objął Biskup Siedlecki Kazimierz Gurda oraz Prezydent Miasta Siedlce Wojciech Kudelski.

Tegoroczny koncert ma obudzić w uczestnikach i widzach ducha patriotyzmu i jedności narodowej. – Poprzez nasze występy i prezentacje, chcemy pokazać talenty jakie drzemią w każdym z nas. Celem koncertu jest integracja społeczna oraz prezentacja działań artystycznych (tj. występy teatralne, śpiew, taniec, recytacja i inne) placówek działających na rzecz dzieci, młodzieży i osób dorosłych niepełnosprawnych na terenie regionu siedleckiego, sąsiednich powiatów i diecezji siedleckiej – mówi Katarzyna Pieniak, kierownik Caritas Diecezji Siedleckiej WTZ w Siedlcach.